Hozzávalók: 8 személyre:
- 4 db húsos zöldpaprika,
- 20 dkg juhtúró,
- 10 dkg vaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 evőkanál mustár,
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika,
- só, őrölt bors, köménymag,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2-3-evőkanál sör
- A tálaláshoz: 1 doboz ringli.
A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt
vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket; őrölt
pirospaprikával, sóval, borssal és köménymaggal fűszerezzük. Néhány
evőkanálnyi sörrel jól kikeverjük. A zöldpaprikákat megmossuk, a szár
felőli végét levágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, vízzel
kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A körözöttet jó szorosan a paprikákba
nyomkodjuk és legalább fél napra, behűtjük. Tálaláskor a töltött
paprikákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk minden szeletre egy-egy
ringlit helyezve salátalevelekkel bélelt tálra tesszük.
|