Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Körözöttel töltött zöldpaprika

Hozzávalók: 8 személyre:

  • 4 db húsos zöldpaprika,
  • 20 dkg juhtúró,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál mus­tár,
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika,
  • só, őrölt bors, kömény­mag,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2-3-evőkanál sör
  • A tálaláshoz: 1 doboz ringli.

A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagy­magerezdeket; őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és kö­ménymaggal fűszerezzük. Néhány evőkanálnyi sörrel jól ki­keverjük. A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felőli végét levág­juk, a magokat és az ereket kivágjuk, vízzel kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A körözöttet jó szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra, behűtjük. Tálaláskor a töltött paprikákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk minden szeletre egy-egy ringlit helyezve salátaleve­lekkel bélelt tálra tesszük.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 743 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: