Hozzávalók: 8 személyre:
- 8 db tojás,
- 2 evőkanál kaviár (kb. 5 dkg),
- 1 evőkanál mustár,
- 2 evőkanál tejfői,
- só, őrölt bors,
- 1 csokor snidling.
A mártáshoz:
- 2 dl tartármártás,
- 2 db nagyobb csemegeuborka,
- 1 evőkanál citromlé,
- 1-1 csokor snidling és friss tárkony.
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd héjától
megtisztítjuk és kettévágjuk. A sárgájukat kiemeljük, villával
összetörjük, a mustárral és a tejföllel simára keverjük. Hozzáadunk
egy evőkanálnyi kaviárt, egy csokornyi fölaprított snidlinget, sóval,
borssal ízesítjük. A kaviáros tölteléket a fél tojásfehérjébe halmozzuk
és a maradék kaviárral, megszórjuk. A csemegeuborkákat apró kockákra
vágjuk, majd a tartármártással, citromlével és a fölaprított
snidlinggel meg a tárkonnyal összekeverjük és egy lapos tálba, öntjük.
Ráhelyezzük a megtöltött kaviáros tojásokat, és behűtve kínáljuk.
|