Hozzávalók: 12 személyre:
- 1 kg kocsonyahús,
- 50 dkg sovány sertéscomb,
- 1 csokor kapor,
- 1 dl borecet,
- 2 dl száraz fehérbor,
- só, bors,
- 1 citrom.
A húsokat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A borral, a
borecettel és annyi vízzel, amennyi ellepi; föltesszük főni. Sóval,
egy kiskanálnyi fekete borssal fűszerezzük és lassú tűzön puhára,
főzzük. Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, a húst
vékonyan fölszeleteljük. Egy fóliával kibélelt őzgerincformába vékony
citromszeleteket fektetünk, megszórjuk fölaprított kaporral, és kevés
levet öntünk rá. Ha megdermedt, elrendezzük rajta a húsdarabokat,
ráhintjük a maradék kaprot és kocsonyalével leöntjük. Legalább egy
napra hűtőbe tesszük, majd a formából kiborítva fölszeleteljük. A
kapros sertéskocsonya-szeleteket salátalevéllel bélélt tálra tesszük,
majonézes saláta és ecetes uborka kíséretében.
|