Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Kapros sertéskocsonya

Hozzávalók: 12 személyre:

  • 1 kg kocsonyahús,
  • 50 dkg so­vány sertéscomb,
  • 1 csokor kapor,
  • 1 dl borecet,
  • 2 dl száraz fehérbor,
  • só, bors,
  • 1 citrom.

A húsokat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A borral, a borecettel és annyi vízzel, amennyi ellepi; föl­tesszük főni. Sóval, egy kiskanálnyi fekete borssal fűszerez­zük és lassú tűzön puhára, főzzük. Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, a húst vékonyan fölszeleteljük. Egy fóliával kibélelt őzgerincformá­ba vékony citromszeleteket fektetünk, megszórjuk fölaprí­tott kaporral, és kevés levet öntünk rá. Ha megdermedt, el­rendezzük rajta a húsdarabokat, ráhintjük a maradék kaprot és kocsonyalével leöntjük. Legalább egy napra hűtőbe tesszük, majd a formából kiborítva fölszeleteljük. A kapros sertéskocsonya-szeleteket salátalevéllel bélélt tálra tesszük, majonézes saláta és ecetes uborka kíséretében.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 626 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: