Hozzávalók: kb. 35 darabhoz:
- 25 dkg krémsajt,
- 10 dkg vaj,
- 25 dkg trappista sajt reszelve,
- 2 evőkanáltejföl;
- só; őrölt bors,
- 1-1 csokor petrezselyemzöld, snidling.
A hempergetéshez:
- őrölt pirospaprika,
- 1 csokor petrezselyemzöld.
A krémsajtból, a vajból, a reszelt trappista sajtból, kevés
tejföllel, sóval, borssal fűszerezve jól formázható masszát gyúrunk:
Hozzáadjuk a fölaprított snidlinget és petrezselyemzöldet majd diónyi
gombócokat, formálunk belőle. A sajtgolyók egyik részét pirospaprikába,
míg a többit apróra vágott petrezselyemzöldbe forgatjuk és színenként
váltakozva tálra, tesszük. Tálalásig érleljük, sós keksz, vagy ropi
társaságában kínáljuk.
|