Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Írómártás avokádóval és kaprival

Hozzávalók: 4 szem.

  • 2 közepes nagyságú érett avokádó (40 dkg),
  • 1,2 dl tejszín,
  • 1,5 dl író, (aludttej savó),
  • 1 citrom leve,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 salotta hagyma (apró hagyma),
  • 1 csokormetélő hagyma,
  • 2 szardellafilé,
  • 4 dkg kapribogyó,
  • 1 teáskanál mustár,
  • őrölt fehér bors.

Elkészítése: Az avokádókat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk, és 10 dkg gyümölcsöt kis kockákra vágunk. A többit a tejszínnel, az íróval, a citromlével és a fokhagymagerezddel finom pürévé mixeljük, majd szitán átpasszírozzuk.

Tipp: A mártást közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el, Mert hamar elszíneződik. Fontos hogy teljesen érett avokádót használjunk. A salottát Megtisztítjuk, És finomra vágjuk. A metélőhagymát finom szálakra, a szardellafilét kis kockákra vágjuk, és a kaprival a mártáshoz keverjük. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük az avokádó darabokat. Tojásételekhez, hideg sültekhez és halételekhez kínáljuk.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 711 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: