Hozzávalók: 4 szem.
- 2 közepes nagyságú érett avokádó (40 dkg),
- 1,2 dl tejszín,
- 1,5 dl író, (aludttej savó),
- 1 citrom leve,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 salotta hagyma (apró hagyma),
- 1 csokormetélő hagyma,
- 2 szardellafilé,
- 4 dkg kapribogyó,
- 1 teáskanál mustár,
- őrölt fehér bors.
Elkészítése: Az avokádókat meghámozzuk, magjukat
eltávolítjuk, és 10 dkg gyümölcsöt kis kockákra vágunk. A többit a
tejszínnel, az íróval, a citromlével és a fokhagymagerezddel finom
pürévé mixeljük, majd szitán átpasszírozzuk.
Tipp: A mártást közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el,
Mert hamar elszíneződik. Fontos hogy teljesen érett avokádót
használjunk. A salottát Megtisztítjuk, És finomra vágjuk. A
metélőhagymát finom szálakra, a szardellafilét kis kockákra vágjuk, és
a kaprival a mártáshoz keverjük. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük,
végül hozzákeverjük az avokádó darabokat. Tojásételekhez, hideg
sültekhez és halételekhez kínáljuk.
|