Hozzávalók: kb. 20 szelethez:
- 40 dkg trappista sajt,
- 5 dkg vaj,
- 20 dkg krémsajt,
- 2 tojás,
- 1 evőkanál mustár,
- só, őrölt bors,
- 15 dkg gépsonka (vagy főtt, füstölt hús),
- 1 csokor petrezselyem.
A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával
összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon
apróra vágjuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez,
keverjük. A trappista sajtot egy Darabban forró vízbe tesszük: Lassú
tűzön addig főzzük, míg formálhatóan puha lesz. Ekkor óvatosan
kiemeljük és sodrótóval vékony lappá, nyújtjuk. Rásimítjuk a sonkás
krémet és fölcsavarjuk. Behűtjük 2-3. övára, majd fölszeletelve tesszük
tálra, más sajtfélék társaságában.
|