Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 3
Vendégek: 3
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Hideg húsos töltött alma

Hozzávalók: 4 személyre:

  • 4 db alma,
  • 2„0 dkg konzerv vag­dalt hús,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 kiskanál mustár,
  • csipetnyi só és őrölt bors,
  • 1 evőkanál citromlé
  • A tetejére: apróra vagdalt petrezselyemzöld.

A konzerv vagdalt húst villával összetörjük, a tejföllel és a mustárral jól eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk; meghámozzuk -és a magházukat kivájjuk. Annyi; citromlével ízesített vízben, amennyi el­lepi, félig megfőzzük. (Kb. 3-4 perc.) A megfőtt almákat lecsöpögtetjük és egy tálra állítjuk az üregükkel fölfelé. A vagdalt húsos krémet a magház helyére halmozzuk és legalább fél napa behűtjük, hogy az ízek jel összeérjenek. Petrezselyemmel meghintve kínáljuk előételnek vagy uzsonnára.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 715 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: