Hozzávalók: 4 személyre:
- 4 db alma,
- 2„0 dkg konzerv vagdalt hús,
- 1 dl tejföl,
- 1 kiskanál mustár,
- csipetnyi só és őrölt bors,
- 1 evőkanál citromlé
- A tetejére: apróra vagdalt petrezselyemzöld.
A konzerv vagdalt húst villával összetörjük, a tejföllel és a
mustárral jól eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk;
meghámozzuk -és a magházukat kivájjuk. Annyi; citromlével ízesített
vízben, amennyi ellepi, félig megfőzzük. (Kb. 3-4 perc.) A megfőtt
almákat lecsöpögtetjük és egy tálra állítjuk az üregükkel fölfelé. A
vagdalt húsos krémet a magház helyére halmozzuk és legalább fél napa
behűtjük, hogy az ízek jel összeérjenek. Petrezselyemmel meghintve
kínáljuk előételnek vagy uzsonnára.
|