Hozzávalók: 4 személyre:
- 4 db kisebb pritaminpaprika,
- 1 doboz olajos hering,
- 3 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- só, őrölt bors,
- 1-1 csokor petrezselyem és snidling.
Az olajos halkonzervet fölnyitjuk, az olajt egy kis lábosba öntjük,
a hal húsát villával összetörjük. A fölforrósított olajon világosra
pirítjuk a lisztet, á tejjel fölöntjük és folyamatosan keven3etve
sűrűre, főzzük. A tűzről levéve sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd
hozzáadjuk az összetört halhúst meg a fölaprított petrezselymet és
snidlinget. A pritaminpaprikák szárrészét, magházát és az esetleges
hibás részeket eltávolítjuk, kiöblítjük. A sűrű halkrémet a paprikákba
töltjük és 1-2 órára behűtjük. Petrezselyemlevélkével díszítve,
burgonyasalátára ültetve tálaljuk.
|