Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Habos libamájpástétom

Hozzávalók: 20 szelethez:

  • 30 dkg pecsenyelibamáj,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejszín,
  • 5 dkg mandula,
  • 2 evőkanál ko­nyak,
  • 2 evőkanál zselatin,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 1 kiskanál szá­rított kakukkfű;
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só, őrölt bors.

A libamájat apró kockára vágjuk és a felhevített olajon, meg­sütjük, majd kihűtjük. A sült libamájkockákhoz hozzáadjuk a mustárt, a kakukkfüvet, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint egy deci tejszínt. Az egészet turmixgéppel pépesítjük. A májas masszát sóval, őrölt borssal, konyakkal ízesítjük; majd hozzáadjuk a kevés vízben meglangyosított zselatint, a mandulát és a tejszínhabbá vert másik felét. Fóliával kibélelt őzgerincformá­ba simítjuk és legalább fél napra hűtőbe, tesszük. A formá­ból kiborítjuk, és felszeletelve rakjuk tálra.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 640 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: