Hozzávalók: 20 szelethez:
- 30 dkg pecsenyelibamáj,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 dl tejszín,
- 5 dkg mandula,
- 2 evőkanál konyak,
- 2 evőkanál zselatin,
- 1 evőkanál mustár,
- 1 kiskanál szárított kakukkfű;
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só, őrölt bors.
A libamájat apró kockára vágjuk és a felhevített olajon, megsütjük,
majd kihűtjük. A sült libamájkockákhoz hozzáadjuk a mustárt, a
kakukkfüvet, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint egy
deci tejszínt. Az egészet turmixgéppel pépesítjük. A májas masszát
sóval, őrölt borssal, konyakkal ízesítjük; majd hozzáadjuk a kevés
vízben meglangyosított zselatint, a mandulát és a tejszínhabbá vert
másik felét. Fóliával kibélelt őzgerincformába simítjuk és legalább
fél napra hűtőbe, tesszük. A formából kiborítjuk, és felszeletelve
rakjuk tálra.
|