Hozzávalók: 12 személyrés
- 2 nagyobb sertéscsülök (2,5-3 kg),
- 1 evőkanál,
- ételízesítő por,
- 1 fej fokhagyma,
- 1 evőkanál pirospaprika,
- 1 kiskanál só,
- kevés őrölt bors.
A sertéscsülköt ételízesítő porral és 3-4 gerezd fokhagymával
ízesített vízben olyan puhára főzzük (kb. 2 óra), hogy a csonton
könnyedén ki tudjuk emelni belőle. A csülköt kicsontozzuk, a húst
nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk és a többi
fűszerrel együtt a: húsdarabok közé keverjük, majd az egészet egy
kiterített fóliára halmozzuk egy csíkban. A fóliát szorosan
fölgöngyöljük és legalább egy napra hűtőbe, tesszük. Tálaláskor a
fóliából kibontva, fölszeletelve tesszük tálra. Burgonyasaláta,
zöldséggel töltött paradicsom illik mellé.
|