Hozzávalók:
- 1 kg vegyes zöldség; (sárgarépa, fehérrépa)
- 1 zellergumó,
- 1 karalábé,
- 3 db közepes méretű burgonya,
- 3 keményre főtt tojás,
- 6 db savanyú uborka, (lehet több is, ki hogy szereti)
- 1 db csirkemell,
- só.
Elkészítés: Mindent szépen megfőzünk; (répákat, zellergumót,
karalábét, burgonyát,csirkemellet, és mindent egyben hagyunk, majd
utólag vágjuk föl. Amíg főnek a zöldségek, a majonézt készítjük el 3
tojásból. Ha megvagyunk apró kockára vágjuk a savanyú uborkát és a főtt
tojást. Amikor a zöldségek megvannak főve azokat is szintén apró
kockára vágjuk a hússal együtt. Ha minden föl van vágva, akkor egy
tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást és savanyú uborkát. Ízlés szerint
sózzuk és hozzáadjuk a majonézt, jól összevegyítjük. Zöld
petrezselyemmel díszítjük. Nagyon finom előétel.
|