Hozzávalók: 8 személyre:
- 1 db uborka (kb. 30 dkg),
- 5 dkg vaj,
- 3 evőkanál joghurt,
- 2 evőkanál borecet,
- só, petrezselyem, snidling és bazsalikom, őrölt bors,
- 1-1 csokor kapor,
- 1 evőkanál zselatinpor,
- 1,5 dl tejszín.
Az uborkát meghámozzuk, és finomra reszeljük, megsózzuk. A puha
vajat a joghurttal, a borecettel meg a fölaprított zöld fűszerekkel
összekeverjük, őrölt borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a
kinyomkodott; reszelt uborkát. A zselatinport kevés vízben föloldjuk,
megmelegítjük és a habbá vert tejszínnel együtt a zöld fűszeres
keverékhez, keverjük. Nyolc kis kosárkaformát (vagy alufólia tálkát)
vízzel kiöblítünk, a masszát elosztjuk benne és legalább fél napig
dermedni, hagyjuk. A formából kiborítva, salátaleveleken kínáljuk:
|