Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Friss tavaszi fűszerhab

Hozzávalók: 8 személyre:

  • 1 db uborka (kb. 30 dkg),
  • 5 dkg vaj,
  • 3 evőkanál joghurt,
  • 2 evőkanál borecet,
  • só, petrezse­lyem, snidling és bazsalikom, őrölt bors,
  • 1-1 csokor kapor,
  • 1 evőkanál zselatinpor,
  • 1,5 dl tejszín.

Az uborkát meghámozzuk, és finomra reszeljük, megsóz­zuk. A puha vajat a joghurttal, a borecettel meg a fölaprított zöld fűszerekkel összekeverjük, őrölt borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott; reszelt uborkát. A zsela­tinport kevés vízben föloldjuk, megmelegítjük és a habbá vert tejszínnel együtt a zöld fűszeres keverékhez, keverjük. Nyolc kis kosárkaformát (vagy alufólia tálkát) vízzel kiöblítünk, a masszát elosztjuk benne és legalább fél napig dermedni, hagyjuk. A formából kiborítva, salátaleveleken kínáljuk:

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 453 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: