Hozzávalók: 16 szelethez:
- 80 dkg-os dagadó,
- 1 fej fokhagyma,
- 2 evőkanál édes pirospaprika,
- 1 evőkanál só;
- 4 evőkanál olaj.
A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. A
fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk; a pirospaprikával, kevés sóval
és 3-4 evőkanálnyi vízzel elkeverjük. A fokhagymás krémmel megkenjük a
kissé kivert húst, fölcsavarjuk és zsineggel átkötözzük. A
felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve,
lefedve előmelegített sütőbe tesszük. 220 C-on 30-35 perág pároljuk,
majd fedő nélkül, locsolgatva még további 15-20 perc alatt megpirítjuk.
A sütőből kivéve kihűtjük, majd hűtőben további 3-4 órán át hűtjük.
Tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk, a húst vékonyan fölszeletelve
tálra tesszük különféle saláták kíséretében.
|