Hozzávalók: 8 személyre:
- 8 db tojás;
- 20 dkg csiperkegomba,
- 10 dkg vaj,
- só, őrölt bors,
- 1-1 csokor petrezselyem és kakukkfű,
- 2 evőkanál tejföl.
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk
és kettévágjuk. A csiperkegombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A
vajat megolvasztjuk és a gombát addig pároljuk, míg a levét el nem
főtte. A tűzről levéve kihűtjük, majd a tojások sárgájával meg a
tejföllel összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk
a fölaprított petrezselymet és kakukkfüvet, majd a gombás töltetéket a
fél tojásfehérjékbe halmozzuk. Franciasalátára vagy kukoricás salátára
ültetve kínáljuk.
|