Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 2
Vendégek: 2
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Pulykamell mandulával

Hozzávalók: 8 személyre:

  • 60 dkg pulykamellfilé,
  • 20 dkg mandula darálva;
  • 2 tojás,
  • 1 zsemle,
  • 1 dl tej,
  • 1 kis fej vörös­hagyma,
  • só, őrölt bors.

A pulykamellfilét: finomra daráljuk. Hozzáadjuk a két tojást, a tejjel előzőleg leforrázott zsömlét elmorzsolva, az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal ízesítjük és a daráit mandula felével együtt, jól összedolgozzuk. Egy őzgerincformát-vajjal vastagon bekenünk, a maradék mandulával beszórjuk és a húsos masszát, belesimítjuk. Fó­liával letakarva előmelegített sütőbe tesszük és 220°C-on 35-40 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve kissé le­hűtjük, majd hűtőbe téve megdermesztjük. A formából ki­borítva, fölszeletelve, gyümölcsök társaságában kínáljuk.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 473 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: