Hozzávalók: 8 személyre:
- 60 dkg pulykamellfilé,
- 20 dkg mandula darálva;
- 2 tojás,
- 1 zsemle,
- 1 dl tej,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- só, őrölt bors.
A pulykamellfilét: finomra daráljuk. Hozzáadjuk a két tojást, a
tejjel előzőleg leforrázott zsömlét elmorzsolva, az apróra vágott
hagymát. Sóval, borssal ízesítjük és a daráit mandula felével együtt,
jól összedolgozzuk. Egy őzgerincformát-vajjal vastagon bekenünk, a
maradék mandulával beszórjuk és a húsos masszát, belesimítjuk.
Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük és 220°C-on 35-40 perc
alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve kissé lehűtjük, majd hűtőbe
téve megdermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve, gyümölcsök
társaságában kínáljuk.
|