Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 2
Vendégek: 2
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Csirkekocsonya

Hozzávalók: 12 személyre:

  • 1 nagy csirke (kb. 1,5 kg),
  • 1 kg csirkeláb,
  • 2 nagyobb sárgarépa,
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 1 zel­ler,
  • só,
  • 1 kiskanál bors,
  • 3-4 ecetes uborka,
  • 4 tojás.

A csirkét megtisztítjuk és a csirkelábakkal együtt annyi víz­ben, amennyi ellepi, föltesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hűs a csontról leválik. Eközben a zöldségeket megtisztít­juk és egyórányi főzés után a fövő húshoz, adjuk. Ha meg­főtt, kissé kihűtjük, a húst kiszedjük és kicsontozzuk, lebő­rözzük. A levet leszűrjük. A tojásokat keményre főzzük és az ecetes uborkával együtt vékony szeletekre, vágjuk. Egy hosszúkás formát fóliával kibélelünk. Kevés levet öntünk bele. Ha megdermedt, főtt tojással és uborkaszele­tekkel szépen kirakjuk, elrendezzük rajta a húsdarabokat, majd a lével fölöntjük. Aki szereti, a hús közé a megfőtt zöldséget is belekeverheti. Legalább fél napig hűtőben dermesztjük, majd a formá­ból kiborítva, felszeletelve tesszük tálra.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 609 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: