Hozzávalók: 12 személyre:
- 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín),
- 50 dkg vegyes leveszöldség,
- 2 tojás keményre főzve,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 2 tojás,
- só, őrölt bors,
- 5 dkg liszt,
- 1 kiskanál curry,
- 20 dkg húsos,
- füstölt szalonna.
A leveszöldségeket megtisztítjuk és a nagyobb darabokra vágott
marhahússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kissé
kihűtjük, majd a húst és a zöldséget a léből kiemeljük, lecsöpögtetjük,
és a két főtt tojással meg a hagymával együtt ledaráljuk. (A léből
aszpikot készíthetünk.) Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a lisztet,
sóval; őrölt borssal és curryvel fűszerezzük, végül beleforgatjuk a két
tojásfehérjéből vert habot. A masszát vastagon kivajazott; hosszúkás
formába simítjuk, a tetején hajszálvékony szalonnaszeletekkel
egyenletesen beborítjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk és
előmelegített sütőben 220~C-on 45-50 perig gőzöljük. Ha kissé kihűlt,
hűtőben megdermesztjük. A formából kiborítva szeleteljük.
|