Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Előételek

Borjúnyelv hidegen

Hozzávalók: 8 személyre:

  • 2 db borjúnyelv
  • 2 evőkanál bor­ecet
  • 1-1 kiskanál fekete bors
  • koriander
  • 3-4 babérlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál cukor.

A borjúnyelveket leforrázzuk, vastag bőrét lehúzzuk. Két li­ter vízbe beletesszük a fűszerekét, a borecetet, a cukrot, sót, a fölszeletelt vöröshagymát, fölforraljuk, és a nyelvekre öntjük. Két napig hűvös helyen pácoljuk, majd a páclében puhára főzzük. Lehűtjük, majd a léből kiemelve vékonyan fölszeleteljük. A tálon aszpikkal megfényezhetjük.

Kategória: Előételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-29)
Megtekintések száma: 693 | Tag-ek(kulcsszavak): Hideg előételek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: