Hozzávalók: 8 személyre:
- 8 vékony szelet gépsonka
- 20 dkg juhtúró
- 3 evőkanál reszelt ecetes torma
- 40 dkg franciasaláta
- 1 evőkanál zselatinpor
- 3 dl húsleves (lehet kockából is)
A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük
és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon.
A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a
sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk. A megtöltött sonkatekercseket
a már megdermedt aszpikra helyezzük. A maradék aszpikot, ha szükséges,
meglangyosítjuk, és a franciasalátához keverjük, majd az egészet a
sonkatekercsekre simítjuk. Hűtőbéri legalább egy napig dermesztjük,
majd a formából kiborítva, zöldségekkel díszítve kínáljuk.
|