Hozzávalók: 8 személyre:
- 60 dkg jércemellfilé
- 20 dkg ananászbefőtt
- 5 dkg mandula darálva
- 1 zsömle
- 1 tojás
- só, őrölt bors
Az ananászbefőttet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a beáztatott, jól
kinyomkodott zsömlét; a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk,
sóval; őrölt borssal ízesítjük. A mellfiléből tenyérnyi, vékony
szeleteket vágunk, kissé kiverjük, sóval meghintjük. Az ananászos
tölteléket egy csíkban ráhalmozzuk. Szorosan fölcsavarjuk és vajjal
megkent alufóliába csomagoljuk. Tepsibe téve előmelegített sütőtéri
220 C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kissé hűlni
hagyjuk, majd legalább fél napra hűtőbe tesszük dermedni. A fóliából
kibontva, fölszeletelve tálra rakjuk; gyümölcsökkel körítjük.
|