Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Desszertek

Aranygaluska
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
4 dkg Rama margarin
4 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
2 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
A szóráshoz:
10 dkg dió
8 dkg porcukor
5 dkg margarin

Elkészítés:
1. Az élesztőt enyhén langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A többi alapanyaggal együtt tésztát gyúrunk.
3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszúrjuk.
5. Kiolajozott edényben, kis távolságokat hagyva rétegezzük úgy, hogy alul tészta, fölötte olvasztott margarin, cukrozott dió, majd így tovább. A tetejét is lekenjük, megszórjuk, pihentetjük.
6. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-19)
Megtekintések száma: 826 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: