Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Desszertek

Almás palacsintatekercs
Hozzávalók:
A tésztához: 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 8 evőkanál liszt, olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez; a töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg mandula, 1 evőkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, az egészet jól eldolgozzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tésztából szép aranysárga palacsintákat sütünk. Az almát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A palacsintákat megkenjük tejszínnel, ráterítjük az almapürét, feltekerjük, és egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A mandulát forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével kiszedjük, hogy könnyebben le tudjuk szedni a héját. Nagyon apróra vágjuk, és összekeverjük egy evőkanál porcukorral, kevés fahéjjal, és megszórjuk vele a palacsintákat. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt átsütjük, majd frissen, azon mód fogyasztjuk.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-19)
Megtekintések száma: 618 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: