Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Desszertek

Áfonyás lepény
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája, 5 dkg cukor, csipetnyi só
A töltelékhez: 50 dkg fekete áfonya, 1 banán, 2 tojásfehérje, 5 dkg mandulaforgács, 5 dkg cukor, fél citrom kifacsart leve, 1 mokkáskanál fahéj, 2 evőkanál tej


Elkészítés:
A vajat az átszitált liszttel, a tojássárgájával, a cukorral, kevés sóval összemorzsoljuk, és tésztát gyúrunk belőle. 1órán át hideg helyen pihentetjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A banán héját lehúzzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Citromlével megöntözzük, hogy ne barnuljon meg. A mandulát összekeverjük a fahéjjal, a cukorral, hozzátesszük a banánkarikákat, és a habba keverjük. Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük, és a habhoz adjuk. A tésztából egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk. A nagyobb tésztadarabot akkorára nyújtjuk, hogy egy 24 centis kerek tortaformát ki tudjunk vele bélelni. A tészta peremét megkenjük hideg vízzel. A gyümölcsös, habos masszát a tésztára terítjük. A maradék tésztát akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a tölteléket. Közepét kilyukasztjuk. A maradék tejet összekeverjük a tojássárgájával, és megkenjük vele a tészta tetejét. A 190º C-ra előmelegített sütő alsó rácsán 45 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-19)
Megtekintések száma: 496 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: