Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Desszertek

Almás puding

Hozzávalók(4 adag):

1 tasak Eredeti Dr. Oetker vaníliaízű Puding
4 evőkanál cukor
400 ml almalé (100%-os)
200 ml hideg tejszín
1 piros alma
Néhány fehér ill. piros szőlőszem
2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál almalé vagy víz

Elkészítés:
A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de csak 400 ml almalével készítjük el. A tetejét fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingba. A kész krémet egy nagy vagy négy kis desszertes tálba szedjük és elsimítjuk.
Az almát megmossuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházát, majd egészen vékony gerezdekre vágjuk, és ezzel díszítjük a pudingot. A szőlőszemeket is megmossuk, és dekoratívan a desszert közepére halmozzuk.
A baracklekvárt átnyomjuk egy szitán és felforraljuk az almalével vagy vízzel, majd megkenjük vele a gyümölcsök tetejét. Így az alma nem fog megbarnulni.
A kész desszertet tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:
Szezontól függően díszíthetjük a desszertet szőlő helyett más gyümölcsökkel is, pl. eperrel.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 765 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: