Statisztika |
Online összesen: 4 Vendégek: 4 Felhasználók: 0 |
|
Almás puding
Hozzávalók(4 adag): 1 tasak Eredeti Dr. Oetker vaníliaízű Puding 4 evőkanál cukor 400 ml almalé (100%-os) 200 ml hideg tejszín 1 piros alma Néhány fehér ill. piros szőlőszem 2 evőkanál baracklekvár 1 evőkanál almalé vagy víz
Elkészítés: A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de csak 400 ml almalével készítjük el. A tetejét fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingba. A kész krémet egy nagy vagy négy kis desszertes tálba szedjük és elsimítjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházát, majd egészen vékony gerezdekre vágjuk, és ezzel díszítjük a pudingot. A szőlőszemeket is megmossuk, és dekoratívan a desszert közepére halmozzuk. A baracklekvárt átnyomjuk egy szitán és felforraljuk az almalével vagy vízzel, majd megkenjük vele a gyümölcsök tetejét. Így az alma nem fog megbarnulni. A kész desszertet tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp: Szezontól függően díszíthetjük a desszertet szőlő helyett más gyümölcsökkel is, pl. eperrel.
|
Kategória: Desszertek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
|
Megtekintések száma: 765
| Helyezés: 0.0/0 |
|