Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 3
Vendégek: 3
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Desszertek

Klasszikus barackos gombóc


Hozzávalók

kb. 50 dkg burgonya
sárgabarack
1 tojás
olaj
csipet só
liszt
fahéj
kockacukor
zsemlemorzsa

A burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom, és még forrón átnyomom. Ha már kihűlt, összegyúrom 1 tojással, 2 evőkanál olajjal, egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz (ne ragadjon a tészta). Kinyújtom, négyzeteket vágok belőle (6-8 cm oldalhossz).

Mindegyikre rárakok egy fél barackot, a magház helyére rakok egy kockacukrot, és megszórom kevés fahéjjal. Gömbbé formálom őket, majd lobogó vízbe rakom. Miután feljönnek a víz tetejére, még 1-2 percig főzöm. Pirított zsemlemorzsába forgatom.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-28)
Megtekintések száma: 1066 | Tag-ek(kulcsszavak): desszert | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: