Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Desszertek

Barackos túrófelfújt

Hozzávalók:

50 dkg túró, 70 dkg sárgabarack, 10 dkg búzadara 2 dkg vaj, 2 dkg mandulaforgács, 5 dkg margarin, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egészen addig, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját, teszünk bele egy csipet sót, és az egészet jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. A sárgabarackot kettétörjük, a magját kiszedjük, majd kevés cukros vízben megpároljuk. Kiszedjük a vízből, és lehúzzuk a héját. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, a massza felét belesimítjuk, ráfektetjük a fél barackok háromnegyedét, meglocsoljuk a maradék cukros pároló lével, és befedjük a maradék túrókrémmel. A tetejét kirakjuk a megmaradt barackkal, megszórjuk mandulaforgáccsal, rámorzsoljuk a vajat, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteljük fel.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 814 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: