Hozzávalók: 50 dkg túró, 70 dkg sárgabarack, 10 dkg búzadara 2 dkg vaj, 2 dkg mandulaforgács, 5 dkg margarin, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egészen addig, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját, teszünk bele egy csipet sót, és az egészet jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. A sárgabarackot kettétörjük, a magját kiszedjük, majd kevés cukros vízben megpároljuk. Kiszedjük a vízből, és lehúzzuk a héját. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, a massza felét belesimítjuk, ráfektetjük a fél barackok háromnegyedét, meglocsoljuk a maradék cukros pároló lével, és befedjük a maradék túrókrémmel. A tetejét kirakjuk a megmaradt barackkal, megszórjuk mandulaforgáccsal, rámorzsoljuk a vajat, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteljük fel.
|