Hozzávalók: A sajtkrém alaphoz: 1 dl tejszín 5 dkg trappista sajt 1 tojássárgája 0,7 dl tej A krémhez: 10 dkg porcukor 5 tojássárgája 5 dl tejszín 1,5 dkg zselatin fél doboz konzerv barack Az öntethez: triple sec és baracklé
Elkészítés:
1. A sajtkrém hozzávalóit egy kis lábasban vízgőz fölé tesszük, kevergetve összefőzzük, majd lehűtjük.
2. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sajtalapot, kevés habbá vert tejszínt és a langyosra melegített zselatint, végül a maradék habbal készre keverjük. 3. A piskótát triple sec és baracklé keverékével meglocsoljuk, és rákenjük a krém negyedét. Megszórjuk az apró kockára vágott konzerv barackkal, megkenjük újabb negyed rész krémmel, rátesszük a babapiskótát, újabb réteg krémet, ezt szintén barackkal szórjuk meg. A maradék krémmel lefedjük, és hűtőben dermesztjük. A tetejét barackokkal díszítjük.
|