Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Desszertek

Barackos sajtkrémtorta
Hozzávalók:
A sajtkrém alaphoz:
1 dl tejszín
5 dkg trappista sajt
1 tojássárgája
0,7 dl tej
A krémhez:
10 dkg porcukor
5 tojássárgája
5 dl tejszín
1,5 dkg zselatin
fél doboz konzerv barack
Az öntethez:
triple sec és baracklé

Elkészítés:
1. A sajtkrém hozzávalóit egy kis lábasban vízgőz fölé tesszük, kevergetve összefőzzük, majd lehűtjük.
2. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sajtalapot, kevés habbá vert tejszínt és a langyosra melegített zselatint, végül a maradék habbal készre keverjük.
3. A piskótát triple sec és baracklé keverékével meglocsoljuk, és rákenjük a krém negyedét. Megszórjuk az apró kockára vágott konzerv barackkal, megkenjük újabb negyed rész krémmel, rátesszük a babapiskótát, újabb réteg krémet, ezt szintén barackkal szórjuk meg. A maradék krémmel lefedjük, és hűtőben dermesztjük. A tetejét barackokkal díszítjük.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-19)
Megtekintések száma: 892 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: