Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Sertés- és marhahúsok

Rizses paprikás
Hozzávalók: 40 dkg sovány sertéshús, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg rizs, 2 dl tejföl, 6 db zöldpaprika, 2 db nagyobb paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 evőkanál vegeta (vagy 2 húsleveskocka), fél mokkáskanál törött fekete bors, kevés só.

A megmosott rizst szűrőkanálba öntjük, és fél órára vízbe áztatjuk. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd a zsírját kisütjük. A zsíron megfonnyasztjuk a finomra metélt vöröshagymát, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát. Ezután ráöntünk 2 evőkanál vizet, és visszatesszük a tűzre. Rárakjuk a megmosott, letörölgetett, és kis kockákra vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Aláöntünk 5 dl vizet, beleszórjuk a vegetát és a borsot, ezután fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot szintén karikákra vágjuk. Tűzálló tál aljára terítjük a lecsöpögtetett, nyers rizs felét, ezen elosztjuk a pörkölt egyharmadát, és a zöldpaprika felével beterítjük. Kevés tejföllel meglocsoljuk, erre ismét pörkölt kerül. A rétegezést rizzsel folytatjuk, és a tetejére borítjuk a megmaradt pörköltet, a tejfölt, és a paprikakarikákat. Végül lelocsoljuk a maradék tejföllel, rárakjuk a paradicsomszeleteket, és befedve toljuk az előmelegített, forró sütőbe. Legalább 1 órán keresztül közepes lángon pároljuk.

Kategória: Sertés- és marhahúsok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 658 | Tag-ek(kulcsszavak): rizs, sertéshús | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: