Hozzávalók: 50 dkg bőrös malaccomb, 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 cikk zeller, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, néhány szem köménymag, 1 teáskanál só.
Lehetőleg csak olyan malachúst vegyünk meg, amin a bőrréteg alatt jóformán nincs, vagy csak nagyon vékony, 1 mm-nyi zsírréteg található. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd bőrével együtt kis kockákra vágjuk. (Ha a bőr alatt már vastag a zsírréteg, akkor az egészet vágjuk le róla.) Az olajat felforrósítjuk, és a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta. A tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát, majd 2 evőkanálnyi vizet öntünk rá, és jól összekeverjük. Visszatesszük a tűzre. Rárakjuk a paradicsompürét, és néhány percig kevergetve pirítjuk, csak ezután adjuk hozzá a húskockákat. További néhány percig még pirítjuk, vagyis addig, amíg a hús minden darabkája meg nem fehéredik. Rátesszük a megtisztított és lereszelt zellert, ezután ráöntünk 1 pohár vizet, majd megsózzuk, beleszórjuk a köménymagot, és befedjük. Kis lángon, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. A malacpörköltnek jó sűrű szaftja lesz. Tarhonyával tálaljuk.