Hozzávalók: 40 dkg darált sertéslapocka, 10 dkg fejtett zöldborsó, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldbab, 10 dkg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 tojás, fél dl tej, 1 evőkanál vegeta, 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál törött bors, kevés só.
A zöldségeket megtisztítjuk, és egy centis darabkákra vágjuk. A darált húst összekeverjük a meghámozott, és lereszelt vöröshagymával, a habosra felvert tojásokkal, a tejjel, a fűszerekkel és a mustárral. Addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Egy hosszúkás, szögletes, kisebb tepsit (vagy őzgerincformát) kiolajozunk, behintjük a liszttel, majd a húsmassza felét a tepsibe simítjuk. Rátesszük, illetve belenyomkodjuk a nyers zöldségeket. A megmaradt húst ugyancsak szétterítjük és rányomjuk, hogy semmi levegő se maradjon benne. A tetejére alufólia lapot borítunk, és az előmelegített forró sütőbe tolva, közepesnél kisebb lángon legalább egy órán keresztül sütjük. Ha a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából, akkor elkészült. A tepsiből még forrón deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd becsomagolva tesszük be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt felszeleteljük, és salátalevéllel bélelt tálra tesszük. Tartármártással kínáljuk. Melegen is nagyon jó, salátával és tetszés szerinti körettel tálalhatjuk.
|