Hozzávalók: 30 dkg darált hús (bármilyen fajta), fél dl olaj, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 4 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zsemle (vagy 1 szelet kenyér), 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, ízlés szerint törött fekete bors és só.
A zsemlét apró kockákra vágjuk és leöntjük a tejjel. Többször átforgatjuk, hogy a tejet mindenütt beszívja. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, valamint a majoránnát. Megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a darált húst. Hozzáadjuk még az összemorzsolt zsemlét és az áztatás után még megmaradt tejet. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg a húsos massza a folyadékot mind felveszi. Nedves kézzel 8 húspogácsát formázunk, és egy olajjal kikent tepsiben egymás mellé helyezzük. A vöröshagymát meghámozzuk, és negyedekre vágva a húspogácsák mellé rakjuk. A tejfölt megsózzuk, az olajjal összekeverjük, és a hagymára csorgatjuk. A tepsit alufóliával befedjük, és az ételt előmelegített forró sütőbe tolva, 40 percig pároljuk. Végül a fóliát levesszük, és a húspogácsák mindkét oldalát megpirítjuk. Bármilyen köret illik mellé, de a friss salátáról ne feledkezzünk meg.