Hozzávalók: 30 dkg darált hús (bármilyen fajta jó), 2 evőkanál olaj, 1 szép, hosszú szál sárgarépa, 1 zsemle vagy 1 szelet kenyér, 1 tojás, másfél dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál mustár, 1 csapott teáskanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
A sárgarépát megtisztítjuk. A tojást habosra felverjük, és félretesszük. A zsemlét apró kockákra metéljük, a tejet ráöntjük, és jól összekeverjük. Mélyebb tálba tesszük a darált húst, ráöntjük a tojást, hozzáadjuk a megáztatott és összenyomkodott zsemlét, valamint a zsemle áztatásához használt összes tejet. Hozzáadjuk még a mustárt, a pirospaprikát és a nagyon finomra vágott vöröshagymát. Ezután majoránnával, sóval és borssal fűszerezzük, majd az egészet addig gyúrjuk, dagasztjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Alufóliával kibélelt kisebb, szögletes forma oldalát és alját bekenjük olajjal, majd belesimítjuk a húsmassza felét. Erre ráfektetjük az egészben hagyott sárgarépaszálat, végül a megmaradt húsmasszát jól rányomkodjuk. A tetejét simára egyengetjük. Bekenjük az olajjal, és az előmelegített forró sütőbe toljuk. Közepesen erős lángon 40-45 percig sütjük. A sütőből kivéve legalább 20 percig állni hagyjuk, ezután deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla az alufóliát. Jó éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Bármilyen köret vagy saláta illik hozzá.