Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Szárnyasok

Sovány kacsasült
Hozzávalók: 1 kis konyhakész pecsenyekacsa, 1 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 alma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió, ízlés szerint só.

Jókora tepsibe karikázzuk a meghámozott burgonyát. Megsózzuk, ráhintjük a szerecsendiót, majd elosztjuk rajta a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Az almát megmossuk, és héjastól nyolcadokra vágjuk. A kacsáról levágjuk a szárnyakat, a hasából kiszedjük a nejlonzacskóba csomagolt májat, zúzát stb. (Ebből készülhet kacsaaprólék-leves.) A kacsát kiöblítjük, és lecsöpögtetjük. Bőrét nagyon éles késsel, ujjnyi széles csíkokban, először hosszában majd keresztben, egészen a húsig, "kockásra" bevágjuk. (Minél kisebbek a kockák, annál jobban kisül belőle a zsír.) A vágatokat sóval és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A kacsa belsejét behintjük a majoránnával, megsózzuk, majd az almaszeleteket is beletesszük. A nyílást fogvájóval összetűzzük, és a kacsát a "krumpliágyra" fektetjük. A tepsit alufóliával befedjük, és az előmelegített forró sütőbe toljuk. Körülbelül másfél órán át közepes lángon pároljuk. Fedő nélkül pirosra pirítjuk előbb az egyik, majd a másik oldalát. A megsült kacsát szárnyas-ollóval keresztben és hosszában is félbevágjuk. Tálalás előtt a burgonyát szűrőlapátra tesszük, és lecsöpögtetjük a felesleges zsírt. Burgonyapürével vagy párolt zöldséggel és salátával tegyük az asztalra!

Kategória: Szárnyasok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 721 | Tag-ek(kulcsszavak): kacsa | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: