A pulykamell-szeleteket húskalapáccsal kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, és forró olajon éppen csak üvegesre futtatva, rátesszük a gombát. Megsózzuk-megborsozzuk. Befedjük, saját levében puhára pároljuk, és zsírjára sütjük. Egyharmad-kétharmad arányban kettéosztjuk. A kisebbik adagot összekeverjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kissé felvert tojást, 1 evőkanál tejfölt, a konyakot és a zabpelyhet. Összekeverjük, és 15 percre félretesszük. Közben a megmaradt (kétharmadnyi) párolt gombára ráöntünk 2 dl vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük a tejföllel simára kevert liszttel. Folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. A pulykamell-szeleteket külön-külön alufólialapra fektetjük. A húsra felkenjük a zabpelyhes-sajtos gombát, - a tölteléket -, és szorosan felcsavarjuk. Az alufóliába becsomagoljuk, és két végét összenyomjuk. Nagy lábosban annyi sós vizet forralunk, amennyibe a két rolád "úszva" belefér. 40 percig kis lángon főzzük, majd a léből kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Ezután ferdén felszeleteljük, köré öntjük a gombamártást, és a sütőben átforrósítjuk. Párolt rizzsel vagy makarónival tálalhatjuk. Mindent jó előre elkészíthetünk, és mélyhűtőben tárolhatjuk.