Hozzávalók: 4 csirkemáj (szív nélkül), 1 tojás, 2 dl tej, 13-15 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só; a sütéshez bő olaj.
A csirkemájakat szétszedjük, az ereket letisztítjuk, és megmossuk. Beletesszük a tejbe. Legalább fél órán át, áztatjuk. A májdarabokat időnként megfordítjuk, hogy a tej mindenütt érje. Ezután a tejből kivesszük, és megtöröljük. A májak mindkét oldalát lisztbe mártjuk, és félretesszük. Elkészítjük a palacsintatésztát: a tojást habosra verjük a májas áztató tejjel. Annyi lisztet keverünk bele, hogy a szokásosnál valamivel sűrűbb legyen a massza. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítjük, végül belekeverjük a megtisztított és lereszelt (vagy nagyon apróra metélt) vöröshagymát, valamint 2 evőkanál olajat. A lisztes májdarabokat belemártjuk a tésztába, és azonnal bő, forró olajba tesszük. Az alsó felét fedő alatt sütjük, majd ha már megpirult, megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. A megmaradt tésztához még 2 evőkanál olajat keverünk, és 4 vékony palacsintát sütünk belőle, amit 4 tányérra rakunk. A felesleges olajat lecsöpögtetjük a sült májakról, és elosztjuk a palacsintákon. Friss zöldségből készült salátával, vagy hideg, majonézes mártással tálaljuk.