Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Szárnyasok

Gombás csirkemell-rolád
Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 zacskó gombalevespor, 1 zöldpaprika, ízlés szerint törött bors és só.

A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy a hús ne aprózódjon fel, vagyis két tömör húsdarabot kapjunk. Lapjában, nagyon éles késsel keresztben elvágjuk. (A csirkemellből ily módon 4 húslap lesz.) A mellszeleteket húskalapáccsal kissé megveregetjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A töltelékhez a hús csontozásakor leeső darabkákat nagyon apróra vágjuk, és összekeverjük a felvert tojással, valamint 1 teáskanál gombaleves-porral. Hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és apró kockákra vágott paprika darabkáit, és megborsozzuk. A tojásos tölteléket egyenként rákenjük a csirkemell-szeletekre. Szorosan felcsavarjuk, és oly módon csomagoljuk alufóliába, hogy a két vége tökéletesen zárjon. (A tölteléknek nem szabad kifolynia a húsból.) Akkora lábosba, amekkorába a roládok kényelmesen beleférnek, négyujjnyi vizet forralunk, megsózzuk, majd a forrásban lévő vízbe óvatosan beleeresztjük a becsomagolt tekercseket. A víznek egészen el kell lepnie a csomagokat. 30 percnyi csendes forralás után a tűzről lehúzzuk, és a vízben hagyjuk kihűlni. Ezután kicsomagoljuk, és felszeletelve tűzálló tálba vagy tepsibe félig egymásra rakjuk. A megmaradt gombalevesport 3 dl vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és egyenletesen rálocsoljuk a húsra. Előmelegített forró sütőben szép pirosra megsütjük a tetejét.
Sült burgonya vagy párolt zöldség a hozzáillő köret.

Kategória: Szárnyasok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 655 | Tag-ek(kulcsszavak): csirke | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: