Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 zacskó gombalevespor, 1 zöldpaprika, ízlés szerint törött bors és só.
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy a hús ne aprózódjon fel, vagyis két tömör húsdarabot kapjunk. Lapjában, nagyon éles késsel keresztben elvágjuk. (A csirkemellből ily módon 4 húslap lesz.) A mellszeleteket húskalapáccsal kissé megveregetjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A töltelékhez a hús csontozásakor leeső darabkákat nagyon apróra vágjuk, és összekeverjük a felvert tojással, valamint 1 teáskanál gombaleves-porral. Hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és apró kockákra vágott paprika darabkáit, és megborsozzuk. A tojásos tölteléket egyenként rákenjük a csirkemell-szeletekre. Szorosan felcsavarjuk, és oly módon csomagoljuk alufóliába, hogy a két vége tökéletesen zárjon. (A tölteléknek nem szabad kifolynia a húsból.) Akkora lábosba, amekkorába a roládok kényelmesen beleférnek, négyujjnyi vizet forralunk, megsózzuk, majd a forrásban lévő vízbe óvatosan beleeresztjük a becsomagolt tekercseket. A víznek egészen el kell lepnie a csomagokat. 30 percnyi csendes forralás után a tűzről lehúzzuk, és a vízben hagyjuk kihűlni. Ezután kicsomagoljuk, és felszeletelve tűzálló tálba vagy tepsibe félig egymásra rakjuk. A megmaradt gombalevesport 3 dl vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és egyenletesen rálocsoljuk a húsra. Előmelegített forró sütőben szép pirosra megsütjük a tetejét. Sült burgonya vagy párolt zöldség a hozzáillő köret.