Hozzávalók: 4 kis csirkecomb vagy 2 kicsi kicsontozott csirkemell, 2 és fél dl tej, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál vegeta, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, fél mokkáskanál törött fehér bors, kevés só.
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk (a melleket hosszában félbevágjuk). A húsdarabok mindkét oldalát gyengén megsózzuk, majd lisztbe mártjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük egymás mellé a csirkedarabokat. Mindkét oldalukat néhány perc alatt, erős lángon átsütjük, majd ráöntjük a tejet. Rászórjuk a vegetát, a borsot és a szerecsendió-őrleményt. Kis lángon, befedve, puhára pároljuk. A serpenyőt időnként megrázogatjuk, de nem kevergetjük, nehogy a csirkehús szétessen. 15 percnyi párolás után a húsdarabokat megfordítjuk. Mire az étel elkészül, sűrű, ízes mártás lesz alatta. Bármilyen köret illik hozzá, ami mártásos húshoz való. Különösen finom mellé a zöld vagy a piros tészta (előbbi spenóttal, utóbbi paradicsommal gyúrt, olaszos tészta). Nagyobb adagban is érdemes készíteni, mert legalább 3 napig eláll a hűtőszekrény normál hűtőterében, de akár le is fagyasztható.