Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 10 dkg főtt kötözött sonka vagy tarja, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál vegeta, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál morzsolt csemegekukorica, 1 evőkanál ecetes torma, ízlés szerint törött fehér bors, cukor és só.
A csirkemellet csontjától és bőrétől megfosztjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sonkát ugyancsak felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát apró kockákra metéljük, és serpenyőben folyamatosan kevergetve a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a csirkemell csíkokat, és néhány percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk egy pohár vizet. Rászórjuk a vegetát és a borsot, majd jól összekeverjük. Befedve puhára pároljuk. Ezután belekeverjük a sonkacsíkokat, a kukoricát és az ecetes tormát, végül pedig az 1 dl vízzel simára kevert lisztes tejfölt ráöntjük a forrásban lévő ételre. Kevergetve jól kiforraljuk, és ízlés szerint sóval meg csipetnyi cukorral ízesítjük. Sűrű mártás lesz alatta. (Ha mégsem elég sűrű, el kell párologtatni a felesleges levét, vagyis nyílt lángon addig forralni, amíg jól besűrűsödik.) Szalma krumpli és párolt sárgarépa illik hozzá, de más körettel is tálalható.