Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Szárnyasok

Sajtos csirkecomb
Hozzávalók: 4 nagy csirkecomb, 3 evőkanál olaj, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 púpozott mokkáskanál só.

A megmosott és leszárított csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és a húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. (Aki nem szereti a csirke bőrét, húzza le.) A lisztet, a pirospaprikát, a borsot és a sót egy kis tálkában összekeverjük. A vöröshagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk. Nagy tűzálló tálat vagy egy tepsit 1 evőkanál olajjal kikenünk. A csirkecomb-darabokat egyenként megmártjuk a paprikás lisztben, majd szorosan egymás mellé (nem egymásra!), a tepsibe fektetjük. Betakarjuk a hagymakarikákkal, és az összes reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk. Végül a tejfölben elkeverjük a megmaradt olajat, a paprikás lisztet és a zúzott fokhagymát, ezután rákenjük az étel tetejére. Az edényt szorosan, lehetőleg légmentesen lefedjük, és az előmelegített forró sütőben közepes lángon 45-50 percig pároljuk. Mire a párolási idő letelik, addigra a teteje is szép aranysárga lesz. A fedőt levéve (ha szükséges), még kissé megpirítjuk.
Párolt rizzsel, friss zöldségsalátával tálaljuk.

Kategória: Szárnyasok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 405 | Tag-ek(kulcsszavak): csirke | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: