Hozzávalók: 4 nagy csirkecomb, 3 evőkanál olaj, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 púpozott mokkáskanál só.
A megmosott és leszárított csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és a húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. (Aki nem szereti a csirke bőrét, húzza le.) A lisztet, a pirospaprikát, a borsot és a sót egy kis tálkában összekeverjük. A vöröshagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk. Nagy tűzálló tálat vagy egy tepsit 1 evőkanál olajjal kikenünk. A csirkecomb-darabokat egyenként megmártjuk a paprikás lisztben, majd szorosan egymás mellé (nem egymásra!), a tepsibe fektetjük. Betakarjuk a hagymakarikákkal, és az összes reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk. Végül a tejfölben elkeverjük a megmaradt olajat, a paprikás lisztet és a zúzott fokhagymát, ezután rákenjük az étel tetejére. Az edényt szorosan, lehetőleg légmentesen lefedjük, és az előmelegített forró sütőben közepes lángon 45-50 percig pároljuk. Mire a párolási idő letelik, addigra a teteje is szép aranysárga lesz. A fedőt levéve (ha szükséges), még kissé megpirítjuk. Párolt rizzsel, friss zöldségsalátával tálaljuk.