Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Szárnyasok

Töltött csirkecomb olaszosan
Hozzávalók: 4 kis csirkecomb, 10 dkg sonka, 1 tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 4 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál kakukkfű, ízlés szerint törött bors, cukor és só.

A csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk. A töltelékhez a tojást habosra felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1 evőkanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evőkanál zsemlemorzsával. Megsózzuk, megborsozzuk, és a kakukkfű meg a rozmaring felét belekeverjük. Fakanál segítségével a comb bőre alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe tesszük. Serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. Ezután ráöntünk 4 dl vizet, és tovább kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megmaradt paradicsompürét és a fűszereket. Jól kiforraljuk. A mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és alufóliával befedjük. Előmelegített forró sütőben 50 percig közepes lángon pároljuk, majd a fóliát levéve, megpirítjuk. A megmaradt reszelt sajtot is rászórjuk, a sütőbe visszatesszük, és éppen csak ráolvasztjuk. Petrezselymes, párolt rizs vagy pirított burgonya a hozzáillő köret.

Kategória: Szárnyasok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 450 | Tag-ek(kulcsszavak): csirke | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: