Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Szárnyasok

Töltött csirkecomb, II.
Hozzávalók: 4 kis csirkecomb, 1 tojás, 1 evőkanál reszelt sajt, 1 csapott teáskanál vegeta, 1 dl tej, 1 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál törött bors.

A töltelékhez a tojást és a tejet összehabarjuk. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és a tejes tojásba belerakjuk. Néhány percig áztatjuk, majd villával jól összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, a vegetát és a borsot. A masszát összekeverjük, és félretesszük. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A bőrt ujjunkkal fellazítjuk, és a tölteléket egy teáskanál segítségével a bőr alá töltjük. Ügyeljünk, hogy ne repedjen fel. A megtöltött combokat mindkét oldalán megsózzuk, és kikent kis tepsiben egymás mellé fektetjük. Aláöntünk félpohárnyi vizet, és alufóliával befedjük. Az előmelegített forró sütőben közepes lángon 35-40 percig pároljuk, majd az alufóliát levéve, szép pirosra pirítjuk mindkét felét. Bármilyen körettel tálalhatjuk, de a legfinomabb mellé a gyufaszálnyi vékonyra vágott szalmaburgonya és a párolt zöldség.

Kategória: Szárnyasok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 448 | Tag-ek(kulcsszavak): csirke | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: