Hozzávalók: 1 kis csirke, 2 tojás, 3 ujjnyi olaj a sütéshez, 4 evőkanál liszt, 10 dkg darált dió, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só; a tálaláshoz petrezselyemcsokor.
A letisztított és megmosott, valamint szárazra törölt csirkét darabjaira vágjuk. A combokat a forgóknál kettőbe, a mellet hosszában ugyancsak kettőbe, majd keresztben ismét kettőbe vágjuk. A hátát is két részre osztjuk, a szárnyakról pedig levágjuk a szárnyvégeket. (Az aprólékból kevés zöldséggel levest főzhetünk.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. A tojást habosra felverjük, majd a zúzott fokhagymával ízesítjük. A húsdarabokat először lisztbe mártjuk, ezután a fokhagymás tojásban megforgatjuk, és azonnal a darált dióba hempergetjük. Legalább háromujjnyi olajat forrósítunk, amelyben mindkét oldalán szép piros-ropogósra sütjük a csirkedarabokat. Az olajból kivéve jól leitatjuk, és melegített tálra rakjuk. A megmosott és leszárított petrezselyemcsokrot lisztbe mártjuk, és az olajban hirtelen megsütjük. A csirkét ropogós petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Bármilyen körettel jó, de a legjobb, ha friss salátát és szalma krumplit kínálunk hozzá.