Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 2
Vendégek: 2
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Szárnyasok

Diós rántott csirke
Hozzávalók: 1 kis csirke, 2 tojás, 3 ujjnyi olaj a sütéshez, 4 evőkanál liszt, 10 dkg darált dió, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só; a tálaláshoz petrezselyemcsokor.

A letisztított és megmosott, valamint szárazra törölt csirkét darabjaira vágjuk. A combokat a forgóknál kettőbe, a mellet hosszában ugyancsak kettőbe, majd keresztben ismét kettőbe vágjuk. A hátát is két részre osztjuk, a szárnyakról pedig levágjuk a szárnyvégeket. (Az aprólékból kevés zöldséggel levest főzhetünk.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. A tojást habosra felverjük, majd a zúzott fokhagymával ízesítjük. A húsdarabokat először lisztbe mártjuk, ezután a fokhagymás tojásban megforgatjuk, és azonnal a darált dióba hempergetjük. Legalább háromujjnyi olajat forrósítunk, amelyben mindkét oldalán szép piros-ropogósra sütjük a csirkedarabokat. Az olajból kivéve jól leitatjuk, és melegített tálra rakjuk. A megmosott és leszárított petrezselyemcsokrot lisztbe mártjuk, és az olajban hirtelen megsütjük. A csirkét ropogós petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Bármilyen körettel jó, de a legjobb, ha friss salátát és szalma krumplit kínálunk hozzá.

Kategória: Szárnyasok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 411 | Tag-ek(kulcsszavak): csirke | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: