Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Szárnyasok

Pirított őszi csirke
Hozzávalók: 1 kis csirke (vagy 4 csirkecomb), 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl félszáraz (vagy félédes) bor, 1 kis fürt szőlő (vagy 5 dkg mazsola), 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors, csipetnyi cukor, ízlés szerint só.

A csirkét darabjaira vágjuk, majd mindkét felén megsózzuk. A hagymát tisztítás után fokhagymaprésen átnyomjuk, és a felforrósított olajon egy-két percig kevergetjük, megfonnyasztjuk. A csirkedarabokat rátesszük, és mindkét felét átsütjük. Ezután aláöntjük a bort és 2 dl vizet, majd befedjük. Kis lángon puhára pároljuk, közben egyszer a húsdarabokat megfordítjuk. Ha a csirke megpuhult, óvatosan kiszedjük a levéből, és melegen tartjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel és fél dl vízzel, ezután ráöntjük a serpenyőben lévő szaftra. A megmosott és leszemezett szőlőt (vagy mazsolát) beleszórjuk, és a mártást jól kiforraljuk. (Folytonos keverés közben addig forraljuk, amíg a mazsolaszemek megdagadnak.) Ha szükséges, utánasózzuk, esetleg csipetnyi cukorral ízesítjük. Végül a húsdarabokat visszatesszük az edénybe, és még egyszer felforraljuk. A csirkét nem szabad megkeverni, mert a hús szétesik. Nagyon finom mellé a krumplikrokett vagy a krumpli-lepény.

Kategória: Szárnyasok | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 419 | Tag-ek(kulcsszavak): csirke | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: