Hozzávalók: 1 kis csirke a májával, 5 dkg cérnametélt, 3 evőkanál olaj, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors és só.
A töltelékhez a cérnametéltet a szokásos módon megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és hagyjuk kihűlni. A tojást habosra felverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a főtt tésztát, a sót, a borsot és a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet. A májat a tészta, forrásban lévő főzővizébe rakjuk annyi időre, amíg a máj megfehéredik, és a beleszúrt villa nyomán már nem folyik belőle véres lé. A vízből kivesszük, az almareszelő durva fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a tésztás masszához. Mustárral és zúzott fokhagymával ízesítjük. A csirkét kívül-belül átmossuk, lecsöpögtetjük, és szárazra töröljük, majd a hasát belülről bedörzsöljük sóval, borssal. A tölteléket beletöltjük, és a nyílást hústűvel vagy fogvájóval szorosan összetűzzük. Ha marad a töltelékből, azt a mellbőr és a combok bőre alá lehet tölteni. (Ez esetben fakanál nyele segítségével a csirke bőrét fellazítjuk a nyakától kezdődően, de ügyeljünk arra, nehogy elszakadjon.) A megtöltött csirkét kikent tepsibe rakjuk. Bekenjük kevés olajjal, megsózzuk, és az előmelegített forró sütőbe toljuk, fedetlenül, erős lángon pirítjuk 30 percig, majd a lángot közepesre mérsékeljük, és 60 percig tovább sütjük. Tízpercnyi pihentetés után hosszában is, keresztben is kettőbe vágjuk. Bármilyen köret illik hozzá. Salátát ne felejtsünk el mellé tálalni!