HOZZÁVALÓK: 1 tasak instant zselépor 5 dl víz 1-1 evőkanál citromlé és ecet 2 evőkanál vörös kaviár 4 tojás 4 szelet füstölt lazac 1 csokor kapor A tálaláshoz citrom fejes saláta
ELKÉSZÍTÉS A zseléport előírás szerint vízzel elkeverjük, majd a citromlével ízesítjük, kihűtjük. Közben 1 liter vizet az ecettel felforralunk. A tojásokat feltörjük, csészékbe csúsztatjuk, és óvatosan az ecetes forró vízbe tesszük. Kb. 3 percig főzzük, míg a fehérjerész megkeményedik, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy minden nedvességet felitassunk róluk. Amikor a zselé elkészült, felét kisebb forma aljára simítjuk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Kaporral megszórjuk, a lazac felével befedjük, és rátesszük a tojást. A maradék lazacot rátesszük, kaviárral megszórjuk, a maradék aszpikkal bevonjuk, és 1 napra hűtőbe tesszük Tálaláskor néhány kaporszálat és kevés kaviárt teszünk a tetejére, salátával és citrommal díszítve kínáljuk.