Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Hal - halas ételek

Amúrfilé spenóttal, omlós tésztában sütve


HOZZÁVALÓK:

80 dkg amurfilé
fél dl olívaolaj
40 dkg friss parajlevél
2 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
só, őrölt fehér bors
a tésztához
50 dkg kenyér liszt
20 dkg vaj
2 tojás
tejföl
1 mokkáskanál só

ELKÉSZÍTÉS
A kenyérlisztet morzsoljuk össze a puha vajjal, majd adjuk hozzá a sót, egy tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután becsomagolva, egy órára tegyük a hűtőbe. Közben az amúrfilét (ha egészben van, vágjuk ketté) szórjuk meg sóval, borssal, és a forró olajban minden oldalukat pirítsuk meg. A parajlevelet forrásban lévő sós vízben forrázzuk le, jól csepegtessük le, és a fokhagymás vajban forgassuk át. A tésztát tegyük lisztezett deszkára, vágjuk négy egyforma részre, és nyújtsuk 3mm vastagra. A parajt is osszuk négy részre, ebből két részt két tésztalapon osszunk el, majd fektessük rá a két elősütött amúrfilét. Fedjük be a másik két adag parajjal, és a tésztaszéleket kenjük be felvert tojással. Végül borítsuk be a megmaradt két rész tésztalappal. Az oldalukat jól nyomjuk össze, hogy ne nyíljanak szét, és formázzuk meg. A két spenótos amúrral töltött tésztát lisztezett deszkára fektetve pizzavágóval hal formájúra vágjuk körbe, úgy hogy hagyjunk neki hátúszót, mellúszót, és farokrészt is. Ezeket a kiskés fokával írdaljuk be, majd evőkanál nyelével nyomkodjunk pikkelyeket a tésztahal felületére. A fejét is formázzuk meg, tojással kenjük be, és 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt süssük pirosra.

Kategória: Hal - halas ételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-25)
Megtekintések száma: 1096 | Tag-ek(kulcsszavak): hal | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: