HOZZÁVALÓK: 80 dkg amurfilé fél dl olívaolaj 40 dkg friss parajlevél 2 dkg vaj 3 gerezd fokhagyma só, őrölt fehér bors a tésztához 50 dkg kenyér liszt 20 dkg vaj 2 tojás tejföl 1 mokkáskanál só
ELKÉSZÍTÉS A kenyérlisztet morzsoljuk össze a puha vajjal, majd adjuk hozzá a sót, egy tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután becsomagolva, egy órára tegyük a hűtőbe. Közben az amúrfilét (ha egészben van, vágjuk ketté) szórjuk meg sóval, borssal, és a forró olajban minden oldalukat pirítsuk meg. A parajlevelet forrásban lévő sós vízben forrázzuk le, jól csepegtessük le, és a fokhagymás vajban forgassuk át. A tésztát tegyük lisztezett deszkára, vágjuk négy egyforma részre, és nyújtsuk 3mm vastagra. A parajt is osszuk négy részre, ebből két részt két tésztalapon osszunk el, majd fektessük rá a két elősütött amúrfilét. Fedjük be a másik két adag parajjal, és a tésztaszéleket kenjük be felvert tojással. Végül borítsuk be a megmaradt két rész tésztalappal. Az oldalukat jól nyomjuk össze, hogy ne nyíljanak szét, és formázzuk meg. A két spenótos amúrral töltött tésztát lisztezett deszkára fektetve pizzavágóval hal formájúra vágjuk körbe, úgy hogy hagyjunk neki hátúszót, mellúszót, és farokrészt is. Ezeket a kiskés fokával írdaljuk be, majd evőkanál nyelével nyomkodjunk pikkelyeket a tésztahal felületére. A fejét is formázzuk meg, tojással kenjük be, és 180 °C-os sütőben 30-35 perc alatt süssük pirosra.