Hozzávalók: 2 szép pontyfilé (kb. 1 kg-os hal gerincéről lefejtett nagy halszelet), 15 dkg gomba, 1 tojás, 1 evőkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors; a mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál szárított kapor, 1 halászlékocka.
Mindkét halszeletet sűrűn beirdaljuk, vagyis egészen a bőréig bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjuk át. Megsózzuk. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és fedő alatt megpároljuk. Kihűtjük, hozzákeverjük a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítjük. Ezután rákenjük a halszeletekre. Felcsavarjuk, és alufóliába csomagoljuk. Két végét összenyomva elzárjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe tesszük a "csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig főzzük. Óvatosan kivesszük a léből, és kihűtjük. Ezután átcsomagoljuk, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztjük. Kibontva felszeleteljük, és tűzálló tálra helyezzük. Közben elkészítjük a mártást: a halászlékockát 2 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Hozzáöntjük a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. Végül a mártást a sütőben átforrósított halszeletekre ráöntjük. Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálaljuk.