Hozzávalók: 4 szelet fagyasztott tonhal (kb. 40-50 dkg), 20 dkg gomba, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj, 2 piros paradicsompaprika, 1 nagy paradicsom, fél citrom leve és reszelt héja, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma, 1 késhegynyi törött bors, ízlés szerint só, olaj a sütéshez.
A fagyasztott halat felengedés után négy szeletre vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét felét lisztbe mártjuk. Serpenyőben, 2 evőkanál olajon, erős lángon, hirtelen átsütjük, és a citromlével meglocsolva, fedő alatt néhány percig pároljuk. Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és kis darabokra vágjuk, a hagymát pedig finomra metélve, a maradék forró olajon üvegesre fonnyasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a gombát és az apróra vágott petrezselyemzöld felét. Fedő alatt, saját levében, időnként megkeverve, puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Beletesszük a paprikát meg a citrom reszelt héját. Ismét befedjük, és addig pároljuk, amíg a paprika kissé összeesik, de még nem nagyon puha. Ráöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paradicsomot meg a petrezselyemzöld másik felét. Éppen csak egyet forralunk a ragun, máris a halszeletek köré öntjük.