Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Hal - halas ételek

Citromos tonhal
Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal (vagy egyéb tengeri, szálka nélküli hal), 1 tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 dl sör, 3-4 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi törött fekete bors, 1 teáskanál só, kb. 3 ujjnyi olaj a sütéshez.

A halat szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. Mindkét felén megsózzuk, és lisztbe mártva félretesszük. A tojást habosra verjük a sörrel és a citromlével. Beleszórjuk a citromhéjat, a gyömbért, a borsot és a sót, valamint a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöld felét. Ezután 2 evőkanál olajat is hozzákeverünk, végül annyi lisztet teszünk bele, hogy a szokásos palacsintatésztánál kissé sűrűbb legyen. Háromujjnyi olajat forrósítunk. A lisztes halcsíkokat egyenként belemártogatjuk a tésztába, és rögtön beletesszük a forró olajba. Mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük, majd papírtörülközőn leitatjuk róla a felesleges olajat. Citromkarikákkal és a megmaradt, rászórt petrezselyemzölddel tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyaköret illik hozzá, és a tartármártásról se feledkezzünk el.

Kategória: Hal - halas ételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-22)
Megtekintések száma: 1089 | Tag-ek(kulcsszavak): hal | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: