Hozzávalók: a töltelékhez 4 nagy zöldpaprika, 25 dkg mirelit tonhal, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál marinált paprika, 3 gerezd fokhagyma, kevés liszt, ízlés szerint só; a bundázáshoz kevés liszt, 2 tojás, a sütéshez bő olaj; a mártáshoz: 1 cseresznyepaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 evőkanál liszt, 1 késhegynyi törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál sáfrányos szeklice, 3 evőkanál olaj, kevés só.
A fagyos tonhalat félig felengedjük, és kis kockákra vágva, lisztben megmártjuk. Az olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a lisztes halkockákat, és mindkét felén átsütjük. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott marinált paprikát. Megsózzuk, 1 dl vizet aláöntünk, és fedő alatt puhára pároljuk. A párolt halat összetörjük, majd a kicsumázott és ereitől megszabadított zöldpaprikába beletöltjük. A töltött paprikát lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, és ismét lisztbe forgatva, forró olajban megsütjük. A mártáshoz az olajon megpirítjuk a feldarabolt cseresznyepaprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított hagymát, a felcsíkozott zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd összepirítjuk. Meghintjük a liszttel, sütjük egy-két percig, azután a tűzről lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. Jól összekeverjük, és azonnal ráöntünk 2 dl vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, és befedve addig forraljuk, amíg pépszerű, sűrű mártás nem lesz belőle. Átpasszírozzuk, és belekeverjük a petrezselyemzöldet, a sáfrányt és fél dl vizet. Még egyszer felforraljuk. Végül a paprikás mártással leöntjük, és a sütőben kissé meg is pirítjuk.